Бумът на продажбите и през третото тримесечие (+ 88%) доведе до дефицит на пазара.

 

Световните продажби на Niu Technology продължават да растат и през третото тримесечие (+ 87,9%), а производителят остана без складови наличности през октомври.

Динамиката на продажбите на Niu Tech е впечатляваща тази година, въпреки че дейностите са силно засегнати от корона кризата в Китай през първото тримесечие на годината. Производството беше спряно за близо 30 дни, което доведе до забавяне на доставките за вътрешния и външния пазари. Бе отчетен спад от 39.4%.

Китайският производител на електрически превозни средства бързо успя да се съвземе и надмина всички очаквания, отбелязвайки ръст от 76.2% за второто тримесечие, а през третото продажбите скочиха с + 87.9%.

През първите десет месеца на годината глобалните продажби са 493 000 (+ 52,3%), като вътрешният обем представлява 93% от общия брой.

NIU не се фокусира само върху вътрешния процъфтяващ пазар, но има и широко глобално присъствие в 43 държави.

Прогнозите за 2021 и 2022 г. са още по-добри и настоящият капацитет на завода (750 000 бр. годишно) ще се окаже недостатъчен още през втората половина на 2021 г. Компанията вече проучва възможностите за изграждане на нови производствени мощности.

Повечето електрическите скутери в Китай са модели от нисък клас, проектирани да бъдат достъпни за масите, За разлика от тях Niu се обособи като марка за първокласни скутери, оборудвани с редица високотехнологични функции, за да изполването им в истинско преживяване.

Моделите са оборудвани с вградена телеметрия с мощни възможности за обмен на данни, които позволяват на мотоциклетистите да проверяват 17 различни параметри на превозното средство като местоположение, история на каране, техническо състояние и статистика на мощността в реално време чрез мобилното приложение. Водачите получават достъп до диагностика, предупреждения за кражба и следпродажбено обслужване.

Основана през 2014 г. от бившия технически директор на Baidu (китайския Google) и бивш сътрудник на Microsoft, Niu Technologies (Jiangsu Niu Electric Technology Co) е китайска корпорация за високотехнологични електрически превозни средства.