Първият електрически скутер, продаден в близо 1 милион броя по целия свят!

NIU е наскоро създадена марка електрически скутери с мисията да внесе нов стил в градската мобилност. Компанията Jiangsu Niu Electric Technology Co. е основана в Wujin, Changzhou, Китай през есента на 2014 г. и се очаква да постигне  1 милион продажби до края на 2019 година. Компанията се определя като световен лидер в сегмента.

От Китай до Ню Йорк
NIU е утвърден лидер на вътрешния пазар с над 26% пазарен дял в продажбите на електрически скутери.  През миналия октомври стана известен и в световен мащаб, благодарение на успешното IPO в Nasdaq, Ню Йорк, набирайки 150 милиона долара за инвестиции в разработването на нови модели и технологии.

Компанията е основана през 2014 г. от бившия технически директор на Baidu (китайския Google) и бивш служител на Microsoft и се развива по-бързо от всеки друг конкурент.

Развитието на дистрибуторската мрежа е забележително. В края на 2018 г. компанията има 760 франчайзингови магазина в 178 града в Китай и продава в  27 страни в цял свят. Най-новите пазари са  Индия, Малайзия и САЩ.

Стойност на марката
Докато повечето от електрическите скутери в Китай са семпли и евтини модели, с цел да бъдат достъпни за масовия потребител, NIU залага на модерни и качествени скутери. Съвременният дизайн и високотехнологичните характеристики на моделите правят ползването им удобно, приятно и сигурно.

Иновации

NIU са разработили собствено приложение, което позволява на водачите да проверяват в реално време 17 различни показателя за превозното средство като местоположение, изминат маршрут, техническо състояние на скутера, мощност и др.  Чрез приложението водачите могат да получават и сигнали за кражба, информация за диагностика и сервизно обслужване.

Цели

NIU има амбицията да спечели и европейския пазар като се фокусира върху младите потребители, търсещи стил, удобство и качество.

NIU разполага с широк спектър от нови скутери, създадени за европейския пазар, включително и модели с максимална скорост от 48 км / ч, предназначени да се конкурират със скутери от 50 куб. см. и модели с максимална скорост от 70 км / ч, които са по-близо до спецификациите за 125 кубиковите скутери. Цените на моделите за европейския пазар са по-високи от предлаганите в Китай, тъй като включват компоненти от по-висок клас (двигатели Bosch, батерии Panasonic и др). Цените варират от 2700 до 5300 евро в зависимост от модела.

Глобални продажби
В края на 2018 г. световните продажби на NIU достигнаха 640 000 единици, отбелязвайки по-висок темп на нарастване от очакваното. Очакванията са до края на 2019 продажбите да достигнат 1 милион електрически скутера.